ProgramareOnline!
Ingrijirea parului - Salon infrumusetare Berceni, salon cosmetica, beauty salon

Articole

Ingrijirea parului

Parul inca din atichitate a reprezentat o podoaba extrem de valoroasa si apreciata in randul femeilor. Mai mult de atat era considerat si o arma de seductie al femei deoarece prin modalitatea lui de aranjare putea sa denote disponibilitatea sau retinerii femeii respective, aspect intalnit in Rusia unde femeia casatorita isi tinea parul ascuns, deoarece dintotdeauna parul a reprezentat o puternica unealta a seductiei. Chiar si in zilele noastre in anumite locuri precum biserica parul trebuie ascuns scopul fiind acelasi, inepartarea urmelor de atractie si senzualitate al femeii in lacasul de cult.

Parul este atragator in masura in care este si ingrijit.Un par aspru si rebel nu va avea niciodata aceleasi efecte precum un par sanatos, stralucitor, care-ti ia ochii.

Pentru ingrijirea parului trebuie sa se tina cont de cateva aspecte destul de banale, dar care va vor ajuta sa va mentineti aspectul atragator al parului sanatos.

Totul incepe de la stilul de alimentatie, daca organismul isi primeste nutrientii necesari parul isi va putea extrage vitaminele necesare pentru a se mentine sanatos. Astfel, este necesar sa tineti cont de aportul de vitamine precum: fier, zinc, vitamina C, acid folic pentru a avea un par rezistent si atragator.

Spalarea lui trebuie facuta in functie de tipul de par, o spalare prea deasa afectand firul de par, subtiindu-l si lasandu-l fara vlaga. De asmenea modalitatea de uscare a parului este importanta. Evitati sa frecati parul cu prosopul si recurgeti la tamponarea lui. Prin frecare afectati calitatea parului, inlaturati sebumul natural, il deteriorati si il faceti extrem de electrizabil, deci greu de aranjat.

Coafarea parului trebuie sa fie facuta cu grija, deoarece temperaturile inalte ale uscatoarelor, placilor duc la distrugerea firului de par, la arderea acestuia si la imposibilitatea de a-l mai putea trata, singura optiune ajungand sa fie cea a taierii lui, procedeu ce va ajuta la regenerarea lui si indepartarea parului afectat. Uscatorul trebuie folosit la o distanta de aproximativ 20 de centimetri, difuzorul va ajuta de asemenea sa nu aplicati caldura direct pe par.

In cazurile utilizarii placii, temperaturile extrem de inalte ale acesteia afecteaza firul de par de la prima utilizare, de aceea e foarte important daca va place sa aveti un par intins sau sa il opndulati sa folositi produse cosmetice de ingrijire a parului care protejeaza parul de temperaturile mult prea ridicate.

Inclusiv temperatura acestor aparante depinde de firul dumneavoastra de par si este foarte util sa va intrebati stilistul ce anume vi s epotriveste si cum trebuie sa procedati pentru a va mentine parul la fel ca atunci cand ati iesit de la salon.

Una din gravele greseli in coafarea parului o reprezinta utilizarea produselor cosmetice in exces, acestea incarcand parul, facandu-l si mai greu de aranjat, dar afectandu-i totodata si sanatatea, in anumite cazuri firul de par fiind afectat de la radacina ceea ce va duce la pierderea lui.

Noi va recomandam sa aveti incredere in sfaturile pe care stilistul dumneavoastra vi le ofera si sa aveti grija de parul dumneavoastra precum grija fata de un cristal care la o manuire gresita se poate frange, se poate distruge. 

Deci, nu uitati! Parul ne reprezinta, este o oglinda a sanatatii propriului organism - una din cele mai de pret comori ale femei - aveti grija de el si pastrati-l puternic si stralucitor.