ProgramareOnline!
Micropigmentarea buzelor sau tatuajul buzelor, machiajul semipermanent

Articole

Micropigmentarea buzelor sau tatuajul buzelor

Simbol al atractiei feminine si al senzualitatii desavarsite, buzele reprezinta inca din vremuri de demult un simbol al frumusetii femeii, o forma de exprimare a propriei personalitati, a propriei feminitati. In istorie putem observa o incercare continua a femeii de a-si pune in evidenta calitatile fizice :

 

  • Inca din perioada Mesopotamiama se apelau la diverse tertipuri pentru a infrumuseta buzele si pentru a spori delicatetea trasaturilor naturale. In aceasta perioada, femeile se foloseau de diverse pietre pretioase pe care le zdrobeau si le foloseau pentru a-si impodobi buzele. Mai tarziu se putea obtine sidefarea buzelor, folosindu-se o substanta ce se extragea din  solzii de peste.
  • Rujulrile solide au fost inventate de catre un arab Abu al Qasim al Sahrawi care erau formate din tuburi presate introduse in matrite speciale care in plus erau subtil parfumate
  • In Grecia Antica doar prostituatele foloseau rujul care era un produs de origine vegetala.
  • In perioada Egiptului Antic femeile foloseau henna si rosu carmin pentru colorarea buzelor. 
  • In Evul Mediu fardurile, rujurile sunt declarate produse ale Satanei si in concluzie sunt interzise.
  • In perioada Reginei Elisabeta lucrurile se schimba radical, rujul fiind purtat doar de clasele bogate, clasele de rang superior. Rujul rosu trebuia sa fie in contrast cu pielea extrem alba si era realizat din colorant rosu extras din variate plante si ceara de albine pentru hidratare.
  • In 1770 femeile nu aveau voie sa foloseasca ruj inainte de casatorie, altfel riscau anularea acesteia.
  • In 1884 apare la Paris primul ruj vandut in parfumerii de lux, fiind realizat din ceara de albine, ulei de ricin si seu de caprioara
  • Au urmat cativa zeci de ani de imbunatatiri atat a texturii, cat si a ambalajului, astfel ca in 1923 este brevetat primul ruj rotativ preluat de catre marile nume de acum Estee Lauder si Elizabet Arden
  • In anii '40 aparea deja primul ruj cu o rezistenta prelungita ce a avut un succes extraordinar in randul femeilor care doreau ca frumusetea si culoarea buzelor sa persiste pentru cat mai mult timp

 

Aceasta dorinta este inca pe buzele femeilor care-si doresc un look stilizat, o imagine cocheta care sa nu necesite retusuri peste zi. Mai ales daca vorbim de persoane foarte ocupate cu multe intalniri, unde imaginea reprezinta un principal atuu si unde timpul nu este suficient de permisiv pentru a se asigura retus dupa retus, care sa fie si mereu executat perfect. Din acest motiv s-a inventat acest procedeu de tatuare a buzelor, el permitand totodata crearea formei dorite si a unei simetrii perfecte.

In afara de conturul buzelor care asigura o forma bine definita, frumos conturata, micropigmentarea se utilizeaza pe toata suprafata buzei pentru a conferi o culoare uniforma realizata cu ajutorul pigmentilor naturali ce pastreaza culoarea pe o perioada indelungata de pana la 5 ani, in tot acest timp nuanta nefiind modificata in vreun fel. Micropigmentarea buzelor reprezinta metoda de corectare si de redare a formei dorite ce vor potenta frumusetea nativa a oricarei femei.

Secret Beauty Salon stie sa scoata la suprafata frumusetea fiecarei femei si sa-i creeze contururile necesare pentru a reliefa cele mai senzuale trasaturi...pentru ca la noi, facem totul pentru ca frumusetea fiecarei femei sa poate fi frumos conturata si indelung admirata.