ProgramareOnline!
Pentru un ten sanatos: Evitati germenii si bacteriile din geanta de cosmetice

Articole

Pentru un ten sanatos: Evitati germenii si bacteriile din geanta de cosmetice

Avem pentru voi o intrebare: geanta voastra de cosmetice contine una din urmatoarele:

 

  1. bureti folositi
  2. betisoare din bumbac folosite
  3. pensule de machiaj tocite
  4. farduri sparte
  5. anticearcan in care trebuie sa va cufundati degetul pentru a-l folosi si acest lucru dureaza de cateva luni
  6. ruj in care de asemenea ati ajuns sa va bagati degetele nemaiputandu-l folosi altfel
  7. rimel/ rimeluri vechi
  8. luciu de buze expirat
  9. servetele folosite
  10. buretei folositi si tociti de fard de ochi?
Daca ati raspuns pozitiv la una sau unele din aceste aspecte atunci va anuntam ca cel mai probabil purtati zilnic cu voi si o serie de bacterii si germeni ce va pot afecta viata si de care sa fiti raspunzatoare.
In acelasi mod ar trebui privita si geanta de cosmetice si geanta pe care o folositi zilnic - aceasta trebuie spalata, curatata periodic pentru a evita sa acumuleze tot felul de germeni.
Daca nu aveti cum sa spalati geanta, folositi servetelele umede antibacteriene care vor ajuta la curatarea gentii favorite.
Nu uitati ca geanta reprezinta un focar de infectie daca nu tineti cont si de igiena ei, astfel incat riscati sa va provoace eruptii, leziuni herpetice, iritatii etc
Pentru a evita astfel de probleme tineti cont de curatenia gentii pe care o purtati. Intai scoateti tot continutul si spalati-o sau curatati-o, daca geanta ajunge la un stadiu avansat de degradare, oricat de draga v-ar fi luati-va alta noua. Acum verificati cosmeticele si perioada de valabilitte. Aruncati fara mila orice produs expirat, luati pensulele de machiaj si spalati-le bine, cu sampon daca sunt din par natural ca sa revina la aspectul initial. Daca bureteii , pensulele sunt tocite sau murdare, aruncati-le si luati-va produse noi, curate.
Produsele de machiaj trebuie sa le aveti in locuri separate de accesorii precum: bureti, pensule, ascutitoare, etc - evitati astfel ca accesoriile sa nu fie afectate de praf-ul de la pudra, farduri de ochi,de obtaz etc, evitati murdarirea inutila a accesoriilor. Pensetele, foarfecele, ascutitorile  trebuie sterse periodic cu alcool pentru inlaturarea bactetriilor.
Tineti cont si odata pe saptamana faceti aceasta curatenie pentru a evita probleme de sanatate si pentru a va asigura ca aveti un ten si o privire 100 % sanatoase.