ProgramareOnline!
Tehnici de epilare - specialistii recomanda.

Articole

Tehnici de epilare - specialistii recomanda.

Epilarea este o forma de indepartare a parului de la suprafata pielii sau direct din radacina. Exista variate tehnici de epilare: prin ras, epilatoare electrice, chimice: crema, ceara, cu laser, cu zahar.

Aparatele de ras au fost si continua sa ramana cea mai frecventa metoda de epilare, insa si cea mai neplacuta, deoarece firul de par de ingroasa, necesita repetarea actiunii la cel mult doua zile, senzatia neplacuta a pielii odata cu inceperea cresterii firului de par.

Epilatoarele electrice smulg firul de par din radacina. In acest caz parul creste mai putin aspru, insa metoda este destul de usturatoare, mai ales la primele incercari ale utilizarii aparatului.

Crema de epilat inlatura firul de par tot de la suprafata pielii. Este o metoda usoara, dar prin stergere se poate intampla destul de des ca firele sa se mai vada si procedura ar trebui repetata, insa riscati totodata iritarea pielii. Pielea va ramane neteda mai putin de o saptamana.

Ceara procedura clasica a saloanelor este si cea mai eficienta, rapida si daca e facuta de catre o persoana priceputa foarte putin dureroasa. Avantajul il constituie faptul ca parul fiind smuls din radacina, el va creste dupa cateva saptamani.

Epilarea cu laser - o procedura practicata in ultima perioada destul de des, din pacate nefiind definitiva si daca nu e realizat procedeul da catre un specialist se risca arderea portiunilor de piele ce trebuie tratate, insa sunt necesare minim 4-5 sedinte pentru ca rezultatele sa fie perfecte.

Epilarea cu zahar are un avantaj fata de cea cu ceara pentru ca aceasta adera doar la firul de par astfel epilarea in zonele sensibile devine practic insesizabila senzorial, deci fara durere.

Fiecare isi alege varianta in functie de preferinte, de bugete si de ceea ce considera ca i se potriveste. Noi va recomandam sa apelati la saloane specializate unde sunt profesionistii cei care vor avea grija ca rezultatele sa fie perfecte pentru mai mult timp.