ProgramareOnline!
Tunsori in functie de textura firului de par, tunsori la moda, tunsoare par cret, tunsoare par aspru, tunsoare par subtire

Articole

Tunsori in functie de textura firului de par

Trendurile actuale promoveaza nenumarate modalitati de a ne tunde sau a ne coafa, insa de multe ori se pune problema daca parul nostru poate sa se preteze acelor tunsori sau nu.

De aceea, in cadrul acestui articol ne-am decis sa va oferim sfaturi si idei in alegerea coafurilor tinand cont de tipul de par.

Pentru par gros

Daca aveti firul de par gros cu siguranta trebuie sa va simtiti o fericita. Parul gros confera senzatia de volum. Mereu un par gros chiar daca nu e des va parea extrem de bogat.
Dar, chiar si asa, trebuie sa aveti grija la tipul de tunsoare pe care-l alegeti. Vi se recomanda cu tarie sa evitati parul scurt pt ca e posibil ca tocmai volumul acesta mult invidiat de ceilalti sa va faca reale probleme in aranjarea lui.
Stilistii Secret Beauty Salon va recomanda filarea lor pe laterala pentru a accentua forma si pentru a-l lasa sa cada frumos , lasand suvite lungi sa curga conturand fata, iar greutatea fiindu-i astfel redusa, parul putandu-se misca natural fara sa dea senzatia de greutate.
Jennifer Anniston reprezinta un real exemplu si de aceea va oferim o serie de imagini cu stil de coafuri adoptate pt persoanele cu parul gros

 

Pentru par aspru

Parul aspru in general este si indisciplinat si greu de aranjat, de asemenea de obicei e si des, ceea ce-l face si mai greu de coafat sau chiar tuns. Acest tip de par e intalnit la persoanele afro-americane in mod special dar sunt deasemenea suficiente femei europene care au acest tip de par, ceva mai problematic. Se recomanda spalarea la cateva zile deoarece acest tip de par are tendinte de uscare ceea ce il face si mai rebel, iar pentru a-i conferi senzatia de par moale putin ulei aplicat pe varfuri il vor face mai stralucitor si mai maleabil.
Pentru acest tip de par se recomanda tunsori in trepte, tunsori ceva mai rebele care sa permite o aranjare facila daca e ceva mai scurt, sau lasat lung ca sa permita o aranjare facila si naturala. Bretonul nu este indicat daca aveti parul aspru. Daca doriti sa aveti parul drept si mereu aranjat se recomada ca la cateva zile dupa ce l-ati indreptat sa aplicati o crema de par hidratanta speciala acestui tip de par ce-i va conferi stralucire, dandu-i un aspect luxos si sexy precum al Tyrei Banks
Iata si cateva exemple de tunsori, coafuri pentru acest tip de par

   

Pentru parul cret

Parul cret are maree avantaj al parului cu volum, parului care evidentiaza trasaturile. O tunsoare voluminoasa precum cea a actritei Jada Pinket Smith a carei tunsoare pana la umeri, in trepte doreste sa aiba ca punct de focusare ochii si pometii reprezinta o solutie extrem de agreabila si atragatoare, in plus nu necesita timp pierdut la aranjare.

Pentru parul subtire

Parul subtire poate deveni extrem de usor aplatiza si lipsit de viata, de aceea tunosoarea trebuie sa mearga pe ideea de a-l face sa para mai gros si ceva mai voluminos, iar acest aspect se realizeaza usor onduland lejer parul la varfuri. Tunsorile in scari, cele filate sunt optiunile recomandate pentru acest tip de par.
De la foarte scurt, la foarte lung, parul subtire va miza pe asimetrii si onduleuri largi pt a genera volum