ProgramareOnline!
Unghii galbene: cauze, remedii

Articole

Unghii galbene: cauze, remedii

Unghiile, fie ca sunt ele de la picioare sau maini pentru a arata ca sunt sanatoase trebuie sa aiba o culoare rozalie - aceasta e culoarea sanatatii unghiilor dumneavoastra. In caz contrar cand unghiile devin terne si capata o nuanta galbena trebuie sa stiti ca e necesar sa verificati cauza si sa gasiti tratamentele potrivite.

In cazurile cand aceasta culoare e data de o afectiune a organismului, consultati de urgenta un doctor, acesta fiind singurul care va poate spune cauza si oferi un tratament care sa va vindece.

Insa in general cand nu este vorba de o problema de sanatate, culoarea galbena extrem de inestetica este data de o utilizare frecventa a ojei si a acetonei, unghia nemafiind lasata sa respire, iar daca sunteti fumatoare in afara de ingalbenirea specifica a unghiilor inclusiv pielea are de suferit si aceasta capatand o nuanta galbui-maronie. Pentru primul caz recomandam ca unghiile sa fie lasate ocazional curate pentru a preveni ingalbenirea lor. Lacurile de unghii/ojele de culoare inchisa pot pata unghiile de aceea daca va place sa aveti unghiile mereu aranjate si ingrijite alegeti culorile deschise, iar folosirea celor inchise sa fie de scurta durata.

Acasa puteti folosi un tratament bazat pe suc de lamaie, astfel tinand cateva minute unghiile in acest suc, unghiile vor incepe sa capete un aspect mai sanatos.

Saloanele de cosmetica va vor oferi tratamente profesionale, iar aspectul ingrijit si sanatos al unghiilor va fi redat mai rapid sau se va mentine pentru mai mult timp. In plus puteti beneficia de tratamente de intarire, contra exfolierii, tratamente spa care va vor face unghiile sa straluceasca de frumusete.

Pentru niste unghii frumoase si sanatoase, aveti grija de sanatatea dumneavoastra, de igiena mainilor si a unghiilor, daca sunteti fumatoare singura solutie eficienta pe mai multe planuri este sa renuntati, iar daca va plac unghiile colorate si mereu asortate cu tinuta dumneavoastra, lasati-le din cand in cand sa se oxigeneze, folositi lacuri ca baza inainte aplicarii lor si astfel veti evita aspectul neplacut al unghiilor galbene